Aktualno Županija

Jedan od najstarijih karlovačkih vrtića do rujna bit će “k’o nov” – kreće rekonstrukcija vrijedna devet milijuna kuna

– Nakon 47 godina, vrtić koji je odgojio jako puno generacija Karlovčana, jedan od najstarijih vrtića i na jednoj od najljepših lokacija, dočekao je da je na samom početku obnove objekta koji skrbi o 160 djece u 7 skupina. Očekujemo da će radovi biti gotovi do 1. rujna, a naš obnovljeni i uljepšani “Dubovac” na radost djece i sreću i zadovoljstvo roditelja, dugi niz godina biti u funkciji grada i građana, kazala je Bernarda Vuksan, ravnateljica Dječjeg vrtića 4 rijeke, na današnjem uručenju ugovora o početku obnove Dječjeg vrtića Dubovac.

Riječ je o cjelovitoj rekonstrukciji objekta, vrijednoj više od 9 milijuna kuna, od kojih će Grad izdvojiti 6, za zgradu i parkiralište pored nje, pojasnio je gradonačelnik Damir Mandić, dok će preostali dio, za energetsku obnovu zgrade, stići iz EU i Ministarstva regionalnog razvoja.

– Djeca će 17. ovog mjeseca iz “Dubovca” biti izmještena u druge objekte, što će narušiti komoditet u sredini pedagoške godine, ali svi zajedno možemo podnijeti taj napor da onda od 9. mjesecu krenemo zadovoljni u novu pedagošku godinu i budemo ponosni na sve ono što radimo za našu djecu u Karlovcu, izjavio je Mandić.

Napomenuvši da je cilj obnoviti stare karlovačke vrtiće i poboljšati standard u njima, podsjetio je da će obnovom Dječeg vrtića Dubovac biti završen ciklus kapitalnih ulaganja u dječje vrtiće, započet 2012. Od tada je, što u gradnju novih, što u rekonstrukciju starih vrtića, uloženo gotovo 100 milijuna, uglavnom gradskih kuna. Budući vrtić Mahično jedini će biti sufinanciran europskim novcem, a njegovom izgradnjom Grad će biti nadomak željenom cilju.

– Naš cilj je, a vjerujem da ćemo s Dječjim vrtićem Mahićno donekle doći blizu njega, da sva djeca dobiju svoje mjesto u vrtićima, bez obzira jesu li im roditelji zaposleni ili ne. Mi ćemo vrlo vjerojatno u listopadu ove godine podvući crtu svih ovih ulaganja i vidjeti što smo napravili, jesmo li sve ono što smo planirali i odradili, a nakon toga ćemo donijeti strateške odluke što i kako dalje. Iskreno, želio bih da već slijedeće godine moramo raditi novi vrtić jer bi to značilo da ima djece, zaključio je Mandić. (KAportal)