Aktualno Županija

Karlovčanka poznata po svojoj dobroti postala žrtva podmuklog prevaranta: Dok mu je nosila čašu vode, ukrao joj je novac za režije

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo optužnicu protiv 36-godišnjeg nezaposlenog inženjera iz Dubrave Pušćanske zbog krađe.

Počinio ju je na krajnje podmukao način i na mjestu gdje to nikako nije smio, u udruzi “Jak kao Jakov”, iskoristivši dobrotu jedne od najplemenitijih Karlovčanki – Ivančice Rubido, utemeljiteljice udruge koja nesebično godinama pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Lopov joj je iz torbice 19. lipnja prošle godine između 11 i 12 sati ukrao novčanik u kojemu je bilo 2.200 kuna. Tijekom policijskog ispitivanja osumnjičenik se branio šutnjom, no žrtva ga je prepoznala kao počinitelja kaznenog djela.

Kritične zgode ta je osoba došla u prostorije udruge “Jak kao Jakov” i zamolila Ivančicu telefon da nekoga nazove jer mu je automobil ostao zaključan, a sve, kako joj je rekao, kako bi netko došao po njega.

Ona mu je dala telefon te je onda zamolio čašu vode, zbog čega je osumnjičenika ostavila samoga u uredu na minutu kako bi u drugu prostoriju otišla po vodu, dok je on ostao sjediti za stolom do kojeg se nalazila stolica sa torbicom u vlasništvu oštećenice i novčanikom u kojem se nalazilo 2.200 kuna.

Kasnije toga dana prilikom plaćanja računa u trgovini je shvatila da joj je nestao novac iz novčanika. Sigurna je u svotu koju je imala jer joj je toga jutra novac dao suprug za plaćanje režija.

Pored novca nestali su joj i razni papirići koje je odložila u novčanik kao neki svoj podsjetnik i to u dijelu novčanika gdje stavlja papirnati novac, tako da pretpostavlja da onaj tko je uzeo te novce, sve to u brzini zgrabio.

Kradljivac je uhićen tijekom srpnja te su ga karlovački policajci doveli na prepoznavanje u policiju u Novalji, jer je oštećena tada bila na Pagu na moru. Inače, otprije je osuđivan zbog krađa, zbog čega sada tužiteljstvo za njega traži kaznu bezuvjetnog zatvora. (KAportal.hr)