Aktualno Županija

Kristini Ferko mjesec dana istražnog zatvora – sumnjiči se za teško ubojstvo u pokušaju; navodno 40-godišnjaka, koji se bori za život, otrovala antifrizom

Kristina Ferko, 27-godišnjakinja iz Vrškovca, na području Ozlja, provest će u istražnom zatvoru mjesec dana zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i teških okolnosti kaznenog djela teško ubojstvo u pokušaju.

PU karlovačka, podsjetimo, Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnijela je protiv nje – ne navodeći identitet, tek da je 27-godišnjakinja – kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju, a Državno odvjetništvo utvrdilo da “postoji osnovana sumnja da je 27-godišnja osumnjičenica 21. siječnja 2020. na području grada Ozlja, u cilju da oduzme život 40-godišnjem hrvatskom državljaninu, iskoristivši njegovo povjerenje, dala mu da popije točno neutvrđenu tvar koja u sebi sadrži etilen-glikol, uslijed čega je oštećenik izgubio svijest, te mu je zbog upale moždane ovojnice i otkazivanja bubrega pružena hitna medicinska pomoć i skrb čime je izbjegnuta njegova smrt”. Zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak te zbog teških okolnosti kaznenog djela za koje je propisana i kazna dugotrajnog zatvora, ŽDO u Karlovcu, objavilo je Županijsko državno odvjetništvo, je sucu istrage podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora osumnjičenici, a sudac ga prihvatio i odredio joj istražni zatvor na temelju zakonskih osnova.

Navodno se muškarac kojeg je pokušala otrovati, D.M iz Vivodine, nalazi u induciranoj komi, a Jutarnji list piše kako je njihov odnos teško definirati, no da je sasvim sigurno kako su bili u ljubavnoj vezi prije nekoliko godina i prekinuli, da ga je Kristina prijavljivala policiji jer joj je izbušio gume na automobilu i čupao trsje na imanju, te da je bio osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog prijetnji i uznemiravanja Kristine, ali i kako se čini da su vezu obnovili i nastavili su se viđati.

– Istraga će pokazati je li popodnevne sati te kobne srijede proveo s njom, no tako bi se dalo zaključiti po slijedu događaja. Kući se vratio oko 17.50 sati. Požalio se majci da se ne osjeća baš najbolje i da ide leći u svoju sobu u potkrovlju iste zgrade. Spustio se potom oko 22 sata, tada su grčevi bili još jači, a pred očima mu se počelo magliti. Majka je bila zabrinuta, pitala ga je da li je pio i je li ga netko tukao, no rekao joj je da “on neće nikoga izdati”. Otišao je opet u sobu, no sutradan ujutro, kao po običaju, nije došao na doručak, pa je majka ušla u njegovu sobu. Ostala je šokirana prizorom. Oči su mu bile krvave, pjena mu je izlazila na usta i nije bio pri svijesti. Pozvali su hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu u Zagreb, piše Jutarnji.

Navodi kako su liječnici ubrzo otkrili da je nesretnik otrovan, smatrali su još prošlog tjedna da se radilo o antifrizu, ali ništa nije upućivalo na to da mu je to učinio netko drugi, već su svi mislili da se pokušao sam otrovati.

– Prošle nedjelje, deseti dan nakon trovanja, član njegove obitelji uspio je probiti šifru i ušao je u njegov mobitel. Tada su pročitali poruke koje je ključne večeri razmijenio s Kristinom. “Kristina, što si mi stavila u Janu, ne osjećam se dobro”, glasio je D.M.-ov SMS. “Ne bu ti ništa, samo bu ti se mišići opustili”, odgovorila je Kristina te večeri. “Brinem se, javi se”, glasila je njezina poruka sutradan ujutro, no tada je D. M. već bio hospitaliziran i liječnici su mu se borili za život, donosi Jutarnji.

Prijavljeno je sve policiji, a ona krenula istraživati cijeli slučaj, te danas kazneno prijavila djevojku, ŽDO ju ispitalo, a sudac istrage joj, kao osumnjičenici za teško ubojstvo u pokušaju, odredio istražni zatvor. (KAportal.hr)