Glavni državni odvjetnik žalio se da mu je nemoguće raditi zbog Trumpova tvitanja o istragama

BIVŠI TRUMPOV SURADNIK OSUĐEN NA 40 GODINA ZATVORA.

Roger Stone, bivši suradnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, osuđen je u četvrtak na tri godine i četiri mjeseca zatvora zbog laganja Kongresu, ometanje istrage i utjecaja na svjedoke, objavili su američki mediji.
Sutkinja Amy Berman Jackson izrekla mu je kaznu u slučaju koji je uzdrmao ministarstvo pravosuđa, a Trumpa izložio optužbama za upletanje u predmet.

Stone, koji je radio u Trumpovoj kampanji 2016., prošle je godine proglašen krivim za sedam kaznenih djela, uključujući da je lagao o svojim odnosima s WikiLeaksom koji je objavio hakirane poruke nepovoljne za Hillary Clinton.

Tužitelji su tražili sedam godina zatvora, a Trump ih je na svom Twitteru napao rekavši da bi takva kazna bila preteška.

Glavni američki državni odvjetnik William Barr je na to kazao da mu postaje nemoguće raditi posao uz Trumpov običaj tvitanja o istragama ministarstva pravosuđa.

Politički strateg i savjetnik iz sjene republikanskih čelnika, Stone je posljednji bliski Trumpov suradnik koji je uključen u istrage specijalnog tužitelja Roberta Muellera o tome je li Trumpova kampanja bila u dosluhu s Rusijom kako bi pomogla u pobjedi na izborima. (jutarnji.hr)

Facebook Comments