Aktualno Županija

Karlovčanima putokazna tabla u Marmotovoj aleji narušava sigurnost pješaka, PU Karlovačka ne vidi ništa sporno

Putokaznoj tabli na početku Marmontove aleje nije mjesto u podnožju prometnog znaka, koja time zaklanja pogled na pješački prijelaz i ugrožava sigurnost pješaka i biciklista, upozoravaju na to već neko vrijeme karlovčani koji žive u ovom djelu grada, no Policijskoj upravi Karlovačkoj ona ne predstavlja problem.

Naime, od kako je počela kompletna rekonstrukcija prometnice D6 od Dubovca prema Jelsi, problemi po prometu i novonastale nelogičnosti, svakodnevnica su građana u ovom djelu grada.

Tema koja je u nekoliko navrata podigla atmosferu na društvenim mrežama upravo je postavljena putokazna tabla na početku Marmontove aleje kod rotora, koja upozorava na radove u nastavku ulice i pokazuje na alternativne prometne pravce. No, građani problem vide u tome što je postavljena u podnožju prometnog znaka nadomak pješačkog prijelaza te samim time zaklanja njegovu preglednost. U ovoj situaciji, kažu građani, niti pješak vidi vozača, niti vozač vidi pješaka te traže reakciju nadležnih službi kako bi se ista premjestila.

Na ovu situaciju reagirao je i županijski vijećnik Zlatibor Tomas (MOST) koji je uputio dopis Policijskoj upravi Karlovačkoj i Savjetu za sigurnost prometa u Karlovačkoj županiji objasnivši upravo pomalo apsurdan način na koji se je pristupilo u ovom slučaju. Tomas je za Kaportal podijelio odgovor koji je dobio od Policijske uprave Karlovačke, u kojem kažu kako u ovom slučaju sigurnost pješaka i biciklista nije dovedena u pitanje jer upravo zbog privremene prometne regulacije policijski službenici na navedenoj dionici pojačano vrše nadzor sigurnosti cestovnog prometa.

-Također, obilaskom navedene lokacije te snimanjem u normalnim uvjetima prometovanja, sukladno dozvoljenoj brzini kretanja vozila, nismo utvrdili moguće ugroze pješaka, odnosno biciklista koji prelaze preko prometne trake, pojašnjavaju dalje iz PU Karlovačke.

Na obrazloženje policije, Tomas kaže kako se nada da ih neće tragedija demantirati kako to i inače biva, a prije svega vjeruje da će nadležni osluhnuti glas mještana i uvažiti sugestije onih koji svakodnevno prolaze tom ulicom i najbolje znaju prepoznati nedostatke i propuste. Savjet za sigurnost prometa u Karlovačkoj županiji nije se oglasio o toj temi.(KAportal)