Aktualno Sport

Vrijedna pobjeda rukometaša u Karlovcu

2.HRL zapad, 11.kolo

DUBOVAC GAZA- OGULIN 25:26

Rukometaši Ogulina i drugi put u tjedan dana vraćaju se iz Karlovca slavodobitno! Naime, u petak navečer igrali su u Karlovcu utakmicu 11.kola 2.HRL zapad protiv drugoplasirane momčadi lige, Dubovac Gaze i u vrlo neizvjesnoj utakmici uspjeli pobijediti sa 26:25.

Ogulin je bolje ušao u susret i u 10. minuti poveo 8:4. Međutim, u sljedećih desetak minuta zaradio je tri isključenja, pa su Karlovčani serijom 5:0 preokrenuli na 9:8. U 21. minuti dogodila se ta sporna situacija kada je nakon pogotka Gvozdanovića, umjesto 10:8, na semaforu upisano 9:9, pa je, umjesto 11:10 za Dubovac-Gazu, na poluvremenu bilo 11:10 za Ogulince.

Početkom nastavka domaći su preokrenuli na 14:12 i držali jedan do dva pogotka prednosti do 16:16. U 44. minuti golom Puškarića Ogulinci dolaze do prednosti 18:17 i od tog trenutka igra se pogodak za pogotkom. Kod 22:22 ‘žuti’ ne koriste napad za vodstvo pa u 56. minuti Turković zabija za novu prednost Ogulina (23:22) i iznuđuje isključenje Gvozdanovića. Kordić u istoj minuti poravnava, ali u sljedećoj Turković iz sedmerca donosi svojoj momčadi novu prednost (24:23). Blašković zabija za novo izjednačenje, a Turković u 57. minuti svojim trećim uzastopnim golom još jednom Ogulince vraća u vodstvo (25:24). Kučinić na drugoj strani zaustavlja pokušaj domaćih i onda je zaiskrilo među igračima na parketu. Došlo je do koškanja i naguravanja, a suci su, nakon što se situacija smirila, iz igre isključili domaće Gvozdanovića i Mandića te gostujuće Andriju Poljaka i Orlea. U igri četiri na četiri Ogulinci preko Matijašića u 59. minuti dolaze do 26:24, a domaći brzim pogotkom Blaškovića na uzlasku u posljednju minutu smanjuju. Dvadeset i tri sekunde prije kraja Benčan neoprezno zarađuje isključenje pa Ogulinci s igračem više uspijevaju sačuvati loptu do kraja i doći do pobjede.

A sama utakmica bila je vrlo tvrda, pomalo i gruba, s puno isključenja i grešaka s obje strane. Ogulin je na kraju zasluženo odnio bodove, ponajviše zahvaljujući Luki Turkoviću, koji je preuzeo odgovornost na sebe u odlučujućim trenucima i ‘povukao’ svoju ekipu prema pobjedi.

Za Ogulin su ovu neočekivanu i vrijednu pobjedu izvojevali vratari David Kučinić i Josip Vučić, te David Stipetić 9 golova, Luka Turković 6, Marko Poljak 4, Toni Puškarić 3, Andrija Poljak 2, te Danijel Orle i Kristijan Matijašić po 1, igrali su još Tin Ivan Brozović, Lovro Petrušić, Andrija Gaši, i Filip Gašparović, pod vodstvom trenera Zlatka Blaškovića.

Nakon ove pobjede rukometaši Ogulina su na 5.mjestu Ogulin je sa 4 pobjede i 5 poraza, a idući vikend, točnije u subotu, igraju u Ogulinu protiv vodeće momčadi lige, Arene iz Pule. (D.P.) (foto:ilustracija)