Aktualno OG sada Ogulin

Zdravku Bertoviću još jedan mandat – zasluženo!

Već više od 20 godina ogulinski novinari  imaju priliku i zadovoljstvo nazočiti skupštinama KUD-a Sv. Juraj iz Ogulinskog Zagorja. Atmosfera na tim događanjima uvijek je bila prisna i ugodna, a upravo je tako bilo i sinoć, na još jednoj, ovog puta izbornoj, skupštini društva.

Sve je krenulo uobičajeno, izborom radnih tijela i podnošenjem izvješće o radu i financijskom poslovanju, iz kojeg se moglo zaključiti da je društvo radilo puno, da su bili prisutni na svim značajnim obljetnicama, da je zanimanje za njihov rad pokazala i nacionalna TV kuća i da svakim danom imaju i sve više mladih članova, koje smo mogli uočiti među okupljenima na skupštini.

Zdravko Bertović sigurno je jedan od najdugovječnijih predsjednika nekog društva na ogulinskom području, a to će biti i u buduće. Naime, jednoglasno je na tu dužnost izabran i u narednom mandatu, a sudeći po rekacijama nazočnih na tu je funkciju došao zasluženo, zahvaljujući radu i upornosti, ne samo njega kao predsjednika, nego i svih ostalih članova kojima je javno zahvalio na potpori.

Tajnica će i dalje biti Iva Vuković, a izabrano je i još 15 članova Upravnog, te 3 člana Nadzornog odbora.

Skupštinom je predsjedavao Zdravko Salopek, a na kraju su se nazočnima obratili i njihovi gosti. Uime grada Ogulina učinila je to zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, a potom i predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić. Istaknuli su zasluge i ulogu KUD-a Sv. Juraj u očuvanju kulturne baštine, te novoizabranom predsjedniku i njegovom timu poželjeli i dalje uspješan rad na promociji Ogulinskog kraja. Nazočne je pozdravio i fra Petar Grubišić, a valja istaći da je društvo lani ostvarilo prihode u iznosu od 71.314 kuna, dok su rashodi bili nešto manji, 61.791 kunu.

Nakon službenog dijela druženje je nastavljeno uz zajednički domjenak, a na stolu je svatko mogao pronaći ono što voli, od slanog do slatkog.