Aktualno Županija

“Ispišimo budućnost zajedno, budite naša lijeva i desna ruka”-poručuje Davor Bernardić

Brojni ogulinski SDP-ovci sinoć su u Karlovcu nazočili predstavljanju programskih smjernica SDP-a za ovogodišnje parlamentarne izbore.

U uvodnoj riječi predsjednik Županijske organizacije Ivan Vuković osvrnuo se na slogan kampanje „Ispiši budućnost“ i rekao da će s pobjedom SDP-a to biti budućnost bez masona i bez govora mržnje, već mir i dobro među ravnopravnim građanima, gdje svi imaju jednake šanse.

– Hrvatskoj je, osim ekonomskog, nužan i moralni oporavak. Zemlja nam je osiromašena, zdravstvo je pred kolapsom, stanje u pravosuđu nikad gore, korupcija je zahvatila sve pore društva. Čak 14 ministara zato je moralo van iz Vlade, a državno odvjetništvo bit će obezglavljeno još 2 mjeseca. Stoga moramo spriječiti lopovluk u Hrvatskoj i vratiti  odbačene riječi u javni prostor kao što su rad, znanje, tolerancija, dijalog, poštenje i pravednost-naglasio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

U tom je smislu rano predstavljanje programskih smjernica „Ispiši budućnost“  dio procesa preuzimanja vlasti i proizlazi iz želje da se središnjica konzultira s bazom kako bi u izbornu kampanju ušli sa što realnijim i boljim izbornim programom.

A baza je aktivno sudjelovala i u dvosatnoj raspravi. Posebno su bili aktivni Ogulinci, iznijevši niz konkretnih primjera na kojima treba raditi.

Osim Bernardića, skupu se  obrato karlovački čelnik stranke Dario Janković,  izborni koordinator za 7. izbornu jedinicu Zlatko Komadina, te politički tajnik Davorko Vidović. On je okupljenima predstavio konkretne mjere, među kojima je zacrtano i povećanje minimalne plaće na 4 tisuće kuna neto, povećanje mirovina i smanjenje stope i međustopa PDV-a za široki spektar proizvoda i gospodarskih aktivnosti.

Zlatko Komadina u našoj, 7. izbornoj jedinici na parlamentarbim izborima očekuje minimalno 7 mandata.