Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinska bolnica pripremila se za slučaj pojave corona virusa, posjete zabranjene do daljnjeg

U svrhu sprječavanja širenja infekcije na ulazu u hitni trakt (OPHB) naše bolnice, bit će zatvorena vrata.

 

S obzirom na pojavu coronosa virusa u Hrvatskoj, zanimalo nas je je li se i na koji način Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin pripremila za slučaj pojave virusa u našem gradu.
U odgovoru ravnatelja Dr. Josipa Zorka tako se navodi:
“S ciljem zaštite naših bolesnika glede prevencije mogućeg širenja corona virusa, kao i zbog epidemije gripe, do daljnjeg su zabranjene posjete u bolnici. Pripremljen je prostor i osoblje za prihvat i zbrinjavanje pacijenata sa sumnjom na infekciju s corona virusom. Osigurana je prostorija za izolaciju, te dužu opservaciju, a u koliko se ukaže potreba postoje kapaciteti za zbrinjavanje više pacijenata”-odgovorio nam je Dr. Josip Zorko.

Ujedno napominje da se u ogulinskoj bolnici, za razliku od nekih gdje je otkazan elektivni operativni program,  i dalje vrše operativni zahvati.

U svrhu sprječavanja širenja infekcije na ulazu u hitni trakt (OPHB) naše bolnice, bit će zatvorena vrata, potrebno je pozvoniti i dolaskom medicinskog osoblja dati  osnovne podatke o tegobama, pa će se suspektni pacijent usmjeriti u prostor izolacije. Molimo građane da se pridržavaju uputa medicinskog osoblja. Također napominjem da se svakodnevno prati epidemiološka situacija, te preporuke Nacionalnog i kriznog stožera Ministarstva zdravstva, te će se sukladno tome i postupati, te izvještavati javnost”-zaklčjučuje ravnatelj Zorko.