Aktualno OG sada Ogulin

Izvješćem o radu policije počela sjednica Gradskog vijeća

Izvjšećem o radu ogulinske policijske postaje, koje je podnio načelnik Goran Vukelja, počela je današanja, deveta sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, kojom predsjedava Marinko Herman.

Goran Vukelja naglasio je, među ostalim, da je u 2019. došlo do pada broja prekršaja protiv javnog reda i mira, ali su ostali nešto povećani. Bilo je 99 prekršaja koji se odnose na gradsku odluku o  zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama.

Broj prometnih nesreća u samom gradu je povećan za 16 posto, a nesreća sa poginulim osobama nije bilo. Ukupno su zabilježena 6333 prometna prekršaja.

Tijekom 2019. evidentirano je više kaznenih djela nego godinu prije.

Tomislav Lipošćak (HDZ) zadovoljan je radom policije, zamolivši za pojašnjenje oko konzumiranja i zloporabe  droga i nezakonite migracije. U odgovoru je Vukelja naveo kako se pojačano bave problematikom droge i to daje rezultate,  a na konstataciju Zlatka Mrvoša (SDP) da je stanje po pitanju javnog reda i mira zadovoljavajuće i da je manje prekršaja vezanih uz drogu, utvrdio je da policija radi ciljano.

Vidljivo je, međutim  znatno povećanje broja kaznenih djela  iz područja gospodarskog kriminaliteta, gdje istrage traju dulje vrijeme.

Na pitanje Filipa Šehovića (SDP) koja je droga među mladima najzastupljenija, odgovorio je kako je to cannabis marihuana i njeni produkti.

Siniša Ljubojević (DSS) osvrnuo se na stanje s migrantima, pogotovo u ruralnim područjima, podsjetivši na slučaj umiranja jednog od njih. Migrantska kriza dio je  svakodnevnog policijskog posla i tu je nužna suradnja sa ostalim postajama i upravom, koja je i ostvarena, naglasio je Vukelja.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP)  zadovoljan je suradnjom grada i policije, zaključivši da više rada donosi i više rezultata, o čemu svjedoče i izneseni podaci.

Sjednica se nastavlja Aktualnim satom, koji je u tijeku.