Aktualno Županija

Karlovačka županija odredila tri objekta za moguću karantenu

Oboljelih od koronavirusa trenutno nema.

Iako oboljelih od koronavirusa za sad nema, u Karlovačkoj županiji tri su objekta za moguću karantenu, a građani za sve upite liječnike trebaju nazvati, ne ići u ordinacije.

Poručeno je to, između ostalog, s današnje sjednice županijskog Stožera civilne zaštite, na kojoj se raspravljalo o mogućoj pojavi koronavirusa.

– Predstavnici svih zdravstvenih institucija i ustanova s područja Karlovačke županije predstavili su poduzete mjere prevencije i zaštite. Sukladno zaključku Stožera CZ RH, u Karlovačkoj županiji određena su tri objekta za potrebe moguće karantene, čija se lokacija, prema naputku državnog Stožera, za sada neće javno objavljivati. Ista će odluka Stožera CZ Karlovačke županije biti dostavljena Ravnateljstvu za civilnu zaštitu, priopćili su iz Županije.
Napomenuli su da u Karlovačkoj županiji trenutno nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, te ponovili da građani koji imaju upit i žele dobiti informacije ili savjet vezan uz virus, ne dolaze osobno kod izabranog liječnika ili u zdravstvene ustanove, već da nazovu svog liječnika ili po potrebi epidemiologa u Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije.

– Još jednom napominjemo kako je važno slušati preporuke Zavoda za javno zdravstvo koji svakodnevno objavljuje informacije, a nalaze se na linku: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/ te da se informiraju o širenju zaraze iz isključivo pouzdanih izvora, savjetovali su iz Stožera, koji je “u kontinuiranom je kontaktu, a javnost će o svemu biti pravovremeno obaviještena”. (kaportal.hr)