Aktualno OG sada Ogulin

Odbijene izmjene Pravilnika o upisima i kriterijima upisa djece u Dječji vrtić “Bistrac”

Nakon podužeg Aktualnog sata, gradski su vijećnici na današnjoj sjednici donijeli novu Odluku o komunalnom redu. Ona se nije bitnije mijenjala, već se uskladila sa zakonskim propisima.

U nastavku je donijeta Odluka o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u upravim tijelima Grada Ogulina, ali nisu prihvaćene predložene izmjene Pravilnika o upisima i kriterijima upisa djece u Dječji vrtić Bistrac Ogulin, koje je obrazložila ravnateljica vrtića Ivanka Turković.  Bilo je primjedbi na njega i od vladajućih i od oporbenih vijećnika, a Milan Sabljak (HDZ) prijedlog je nazvao “šlampavim”.  Na koncu je 5 suzdržanih i 10 protivnih glasova odbilo spomenuti Pravilnik, pa će se o njemu voditi još rasprave.

Nakon što su ravnatelji Pučkog otvorenog učilišta, Gradske knjižnice i čitaonice, Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke i Zavičajnog muzeja Ogulin podnijeli izvješće o radu za prošlu godinu, prihvaćene su i izmjene i dopune Statuta Pučkog otvorenog učilišta.

Prema odluci Gradskog vijeća, osnivanje prava građenja u Poduzetničkoj zoni Ogulin dobila je tvrtka GP Mikas, a imenovano je i natječajno povjerenstvo za provođenje javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke.