Aktualno OG sada Ogulin

Održana 147. skupština DVD-a Ogulin

“Dobrovoljno vatrogasno društvo Ogulin  danas broji 102 člana. Operativnu jedinicu DVD-a čini 18 operativnih članova, dok Puhački orkestar broji njih tridesetak”- rekao je sinoć, podnoseći izvješće o radu, predsjednik DVD-a Ogulin Dean Salopek, na 147. godišnjoj, redovnoj skupštini Društva.

Na skupštini se moglo čuti da je i protekla  godina bila radna, nastavljena je dogradnja doma, a tako će biti i u ovoj godini, jer je grad Ogulin osigurao sredstva u visini od 250 tisuća kuna za tu namjenu. Članovi DVD-a sudjelovali su na brojnim manifestacijama u gradu i šire, a financijsko je stanje bilo bolje nego prethodnih godina.

Izvješće je podnio i zapovjednik Juraj Gerić,  te uime Puhačkog orkestra Vlado Angelov, a potom je detaljnije bilo riječi i o financijskom poslovanju.

Ovom su prigodom uručena odlikovanja za dugogodišnje članstvo zaslužnim pojedincima, a priznanje za poseban doprinos primio je Miro Brozović.

Uime Područne vatrogasne zajednice nazočne je pozdravio Nenad Vukadinović, a gradonačelnik Dalibor Domitrović čestitao je svim dobitnicima priznanja, te naglasio kako će grad Ogulin i dalje osiguravati infrastrukturu za rad društva, nastaviti sufinancirati radove na rekonstrukciji doma, te i za DVD Ogulin osigurati jedno novo vozilo, kao što je to učinjeno nedavno za DVD Zagorje.

Državnu i vatrogasnu himnu na početku skupštine izveo je Puhački orkestar, kojim je ovom prigodom ponovo dirigirao njihov dugogodišnji kapelnik, sada umirovljenik, Marijan Gerić.