Aktualno Županija

U Tounju i Lapovcu prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Duga Resa) i šest prometnih nesreća od kojih dvije s teško ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom.

Jučer u 10.30 sati u Tounju dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena biciklistkinja. Biciklom je upravljala 49-godišnjakinja koja se nije držala desnog ruba kolnika te je u zavoju sletjela van kolnika gdje se je prevrnula i teško ozlijedila. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 49-godišnjakinji će biti izdan obavezni prekršajni nalog.

Jučer u 13.35 sati u mjestu Lapovac dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije putnice u automobilu i to jedna lakše i jedna teže. Osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom državne ceste D1 upravljao je 87-godišnjak koji prilikom skretanja na kolnik lokalne ceste nije prilagodio brzinu vozila osobinama kolnika te je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio van kolnika. Protiv 87-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava.

Policijski službenici su jučer u večernjim satima u Karlovcu utvrdili da 51-godišnjak upravlja neosvijetljenim biciklom pod utjecajem alkohola od 2,85 g/kg, bez reflektirajućeg prsluka i bez osobne iskaznice. Biciklist je smješten u posebne prostorije policije te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.