Aktualno Županija

Dugoreški Crveni križ prvi u Karlovačkoj županiji pokrenuo preventivnu akciju protiv koronavirusa – Školama i vrtiću na svom području podijelio 360 litara tekućeg sapuna

Gradsko društvo Crvenog križa Duge Rese prvo je u Karlovačkoj županiji, a vjerojatno i u Hrvatskoj, pokrenulo konkretnu akciju u prevenciji širenja korona virusa.

– Pratimo novonastalu situaciju u društvu oko širenja korona virusa, a kako je jedna od naših djelatnosti preventivno djelovanje u sklopu zdravstvenih aktivnosti, odlučili smo poduzeti konkretne korake. Dio sredstava smo prenamijenili u nabavku ukupno 360 litara tekućeg sapuna kojeg su danas naši djelatnici zajedno s uputama za pravilno korištenje predali svim školama. Naš osnovni cilj je briga za sve generacije stanovništva, posebice u kriznim situacijama, a naša je procjena kako je ovo jedna od mogućih, stoga nam je želja ovom akcijom potaknuti širu zajednicu na važnost zajedništva u očuvanju zdravlja, a posebice kod naših najmlađih – kazao je Mario Biršić ravnatelj dugoreškog Crvenog križa.

Tekući sapun, ovisno o broju učenika, dobile su OŠ Vladimir Nazor, Ivan Goran Kovačić, Srednja škola Duga Resa, Dječji Vrtić, OŠ Netretić, Generalski Stol, Barilović i Bosiljevo.

– Dobili smo od našeg Crvenog križa donaciju koja će nam svakako dobro doći za ovaj period, jer svi znamo da je često pranje ruku najbolja preventiva u sprečavanju širenja raznih bolesti, a posebice sada kad se pojavio korona virusa. Sapun, ukupno 48 litara, bit će raspoređen u sva naša četiri objekta i zahvaljujemo na donaciji. U Vrtiću imamo odavno i jednokratne ubruse te vrlo često djelujemo edukativno na djecu i roditelje govoreći im o virozama, bakterijskim bolestima i važnosti održavanja svakodnevne higijene – istakla je Ana Božić ravnateljica dugoreškog Dječjeg vrtića. (KAportal.hr)