Aktualno Županija

U dugoreškom dječjem vrtiću održan stručni skup za odgojitelje

Organizirala ga Agencija za odgoj i obrazovanje

U Dugoj Resi je održan međužupanijski stručni skup na temu „Kurikulum za inkluziju – jačanje kompetencija odgojitelja za rad s djecom s teškoćama u razvoju“ za odgojitelje, stručne suradnike i ravnatelje predškolskih odgojno-obrazovnih skupina.

Organizator je Agencije za odgoj i obrazovanje, a domaćin stručnog skupa bio je Dječji vrtić Duga Resa. Vodila ga je Darija Drviš, viša savjetnica za predškolski odgoj.

Na skupu je sudjelovalo 70 odgojitelja i stručnih suradnika s područja Karlovačke, Sisačko – moslavačke i Zagrebačke županije. Pozdravne riječi dobrodošlice prisutnima su uputili ravnateljica Dječjeg vrtića Ana Božić i gradonačelnik Tomislav Boljar.

– Predavači i voditelji radionica su bile odgojiteljice, stručne suradnice i ravnateljica Dječjeg vrtića Sopot koji je ujedno Stručno razvojni centar za edukacije inkluzivnog pristupa prema uključivanju djece s teškoćama rane i predškolske dobi u odgojno obrazovne ustanove. Zahvaljujemo svim sudionicima, a posebno predavačima na prenesenim praktično primjenjivim znanjima, iskustvima i primjerima dobre prakse koji će nam pomoći u svakodnevnom radu, poručili su iz dugoreškog Dječjeg vrtića. (kaportal.hr)