Aktualno Županija

Napadač na Njemicu je serijski silovatelj – iza sebe ima grozna nedjela, sklonio se u Bosiljevo i radio u poznatom restoranu

Siniša Adamić (44) je muškarac koji je prošlog četvrtka oteo i u šumskom predjelu Bosiljeva silovao 20-godišnju njemačku državljanku. Rođen u Vrbovskom, živi u Varošu Bosiljevskom i u obližnjem restoranu na Staroj riječkoj ceste radio je pekući janjce i odojke, doznaje to Jutarnji.hr.

Svoju žrtvu presreo je u Mjesto Skoblić Brdo, nakon što je ona biciklom krenula prema Bosiljevu iz Jarčeg Polja, gdje je noćila u šatoru. Izašla je iz lijevog zavoja i čekao ju je novi uspon. Desno je bilo skretanje za Lovački dom LD Družac. S tog puta prema njoj se zaletio nizak rastom, ali tjelesno krupni Siniša, oborio je s bicikla i odvukao u šumu.

Malo dalje je vidjela dostavno vozilo parkirano uz rub puta. Vukao ju je dalje šumskim putem. Njegovoj snazi se nije mogla oduprijeti, a vriskove ionako nije imao tko čuti. Privezao ju je za drvo, a onda je počelo iživljavanje.

Skinuo ju je i silovao. Zapomagala je. Nakon nekog vremena je posustao u zvjerstvu. Potom joj je uzeo novac i vrijednosti koje je imala. Je li se spremao na još strašniji zločin, teško je reći, ali navodno je tako nešto pripomenuo i policiji kasnije na ispitivanju. Moguće da iza sebe nije želio ostaviti nikakve tragove – navodi Jutarnji.

Mještanin koji ga je ranije zapazio kako se mota tim krajem došao je do njegova vozila i zazvao ga, pitajući ga što radi tu. On se zbunio, odgovorio je da ima crijevnu virozu pa da je stao zbog nužde. Djevojka je iskoristila situaciju i pobjegla preko drugog izlaza iz šume, potražila pomoć i ubrzo se u slučaj uključila policija. Bosiljevo je premalo mjesto da se ovakve informacije ne bi proširile krajem.

Dok je djevojka u bolnici primala liječničku i psihološku pomoć, policija je došla na vrata bosiljevačkog restorana. Pitali su vlasnike za bijelo dostavno vozilo. Gazda je pogledao u Sinišu i rekao: “Ti si ga vozio, što si radio?”

Siniša je iskusan u ovakvim situacijama pa je svojom hladnokrvnošću htio sa sebe odagnati sumnju. Međutim, policijski službenici znali su njegove tajne iz prošlosti. Uhićen je, u petak prepraćen na ispitivanje u tužiteljstvo i na Županijski sud u Karlovcu, gdje mu je određen 30-dnevni istražni zatvor. Djevojka je u subotu vlakom iz Duge Rese otišla za Zagreb, a potom kući. Onaj mještanin postao je važan svjedok.

Mještani Bosiljeva s kojima smo razgovarali su u šoku, ponajviše roditelji djevojčica koje su “njegovom” rutom svakodnevno pješačile u školu.

– Znao sam da je prije imao nekih problema, ali tko bi pomislio da će to napraviti. Pa bio je vrijedan dečko i uvijek za pomoći – kaže jedan od mještana za Jutarnji list.

Iako svi znaju da je nekoliko godina radio za spomenuti restoran, brinući o nabavi janjaca te vožnji životinja na klanje, a onda i spravljanje na ražnju, vlasnik restorana je Jutarnjem listu demantirao da je on njihov zaposlenik.

– Je li razlog tome neugodnost, strah od loše reklame, ili je možda radio na crno? Kada su pitali vlasnika zašto je onda Siniša vozio njihovo službeno dostavno vozilo u inkriminirano vrijeme, ako nije bio njihov zaposlenik – “pukla” je telefonska veza, prenosi KAportal.

Nažalost, ovo Adamiću nije prvi ovakav čin. Više od pola svojeg života proveo je po domovima i zatvorima, a detalje iz njegove prošlosti možete pročitati na Jutarnji.hr.