Aktualno OG sada Ogulin

Šetnica oko jezera Sabljaci

Šetnica je duljine 1740 metara, sa pratećim sadržajima.

Već smo u par navrata pisali o projektu izgradnje šetnice oko jezera Sabljaci. Od prvog članka prošlo je nešto vremena, pa nas je zanimalo u kojoj je fazi ovaj projekt.

Iz gradske uprave saznali smo da je izrađen glavni projekt i zatražena građevinska dozvola. Imovinsko pravni odnosi su sa svim privatnim vlasnicima riješeni kroz predugovore. Nedostaje još suglasnosti od HEP Proizvodnje, HE Gojak, koju će zatražiti kada parcelacijski elaborat, koji je trenutno u izradi, bude provediv.

Podsjetimo, šetnica je duljine 1740 metara, sa pratećim sadržajima, a to su: biciklistička staza, pješački most, parkiralište, nogostup uz Županijsku cestu ŽC 32l8, te sportsko-rekreacijski sadržaji. Projekt uključuje i hortikulturno uređenje zelenih površina, te servisnog puta uz jezero, s adekvatnim spojem na prometnu mrežu područja grada Ogulina.

Iz gradske uprave dobili smo nekoliko fotografija idejnog rješenja šetnice i mostića na jezeru Sabljaci. Mostić će, prema riječima zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje,  premošćivati zaljev iza bivšeg restorana. Prema procjenama vrijednost cijelog projekta je oko 8,5 milijuna kuna, a nastojat će se, kroz natječaje, financirati novcem europskih fondova.,  Svrha šetnice je pružiti turistima i građanima dodatni sadržaj, učiniti jezero Sabljake atraktivnijim i sadržajnijim i time dati dodatnog zamaha lokalnom turizmu koji se, prema svim pokazateljima, konačno počelo buditi.
Na fotografijama možete vidjeti idejno rješenje šetnice, vidikovca i mostića preko zaljeva.