Aktualno Županija

Dom zdravlja Ozalj dobit će novo sanitetsko vozilo, izgradnja nove zgrade hitne medicine još neko vrijeme “na čekanju”

Karlovačka županija uskoro kreće u nabavu sanitetskih vozila, a zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar otkriva kako će jedno vozilo na pogon 4×4 u ovoj godini dobiti i Dom zdravlja u Ozlju. Uz opremanje ordinacija i nabavku dijagnostičke opreme, dogradnju zgrade Doma zdravlja, nabava novog sanitetskog vozila je ukupno treći kapitalni projekt na ovom području.

– Dom zdravlja Ozalj zaista jest poliklinika jer ne samo s primarnom obiteljskom medicinom i stomatologijom već fizikalnom, primarnom zdravstvenom zaštitom žena, oftamologijom, radiologijom i drugim djelatnostima omogućava kompletnu zdravstvenu zaštitu stanovnicima četiri jedinice lokalne samouprave. Nabava sanitetskom vozila je zaista prioritetna upravo kako bi pacijentima iz okolnih udaljenih područja bila što brže i što kvalitetnije dostupna potrebna skrb.

Domu zdravlja Ozalj prethodi izgradnja i novog objekta hitne medicine, za što je pripremljena projektna dokumentacija i spremna građevinska dozvola. Iz Županije pojašnjavaju kako se financijska sredstva za njezinu izgradnju planiraju osigurati u novom financijskom okviru Europske unije, a vrijednost radova procjenjuje se na 3 milijuna kuna.
No, na pitanje zašto Županije već sad ne krene u realizaciju projekta izgradnje nove zgrade hitne medicine iz decentraliziranih sredstava, upravo radi velike raširenosti prostora koji obuhvaća gotovo 10 tisuća pacijenata, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar odgovara kako je razlog pitanje prioritetnosti.

-Naime, U Ozlju postoji dislocirana jedinica hitne pomoći i osnovni uvjeti su zadovoljeni, kod izgradnje novog objekta radilo bi se o nadogradnji standarda, a to Županiji trenutno nije prioritet. Prema našoj procjeni u ovoj fazi važnija nam je nabavka novih sanitetskih vozila, ukupno pet u ovoj godini, kako bi se osigurala kvalitetna doprema pacijenata do odredišta. (kaportal.hr)