Aktualno Županija

Održan sastanak Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

Danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Karlovačke županije uz predstavnike Stožera CZ gradova, ravnatelja svih zdravstvenih ustanova te resornih pročelnika.

U Karlovačkoj županiji nema osoba oboljelih od novog koronavirusa COVID-19 te nema osoba smještenih u izolaciji u OB Karlovac. Pod nadzorom se nalazi 60 osoba, većinom se radi o vozačima koji su zbog posla višekratno boravili u zaraženim područjima. Četiri osobe s područja Žakanja koje su bile u kontaktu s oboljelim iz Doma zdravlja Metlika su u samoizolaciji te se uz javljanje institucijama u Sloveniji, svakodnevno javljaju Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Sve ustanove dobile su preporuke o postupanju i provođenju mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze, članovi gradskih organizacija Crvenog križa obišli su ukupno 2.356 subjekata.

Na temelju preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, do daljnjega se odgađaju svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1.000 ljudi, uključujući Pozdrav proljeću u Karlovcu.

Za sva javna okupljanja ispod 1.000 ljudi, organizatori su dužni osigurati suglasnost Stožera CZ Karlovačke županije, a koja će se temeljiti na mišljenju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije da su ispunili propisane upute koje glase:
a. Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima;
b. Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt;
c. Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u kontinuiranom kontaktu te će javnost o svemu biti pravovremeno informirana.