Aktualno Županija

Zbog sumnje u koronavirus pod nadzorom učenici jedne srednje škole i štićenici obiteljskog doma

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije

– Zbog sumnje na oboljenje koronavirusom kod dvije osobe, pod epidemiološki nadzor su stavljeni učenici i djelatnici jedne srednje škole kao i štićenici jednog obiteljskog doma, izvijestio je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

Navode da svim osobama pod nadzorom preporučeno je da do dobivanja rezultata nalaza smanje posredne kontakte s drugim osobama, zadržavaju se u svojim domovima i provode već preporučene mjere za sprečavanje širenja bolesti (redovito pranje ruku, redovito čišćenje i dezinfekcija prostora, radnih površina, provjetravanje prostora).

Rezultate nalaza očekujemo tijekom dana temeljem čega će Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije poduzeti propisane mjere. Stožer CZ KŽ će o svemu na vrijeme obavijestiti javnost. (kaportal.hr)

Prema navodima Radio Mrežnice radi se o učenicima i učiteljima karlovačke gimnazije i štićenicima obiteljskog doma u Dugoj Resi.

Već prije. prema uputi Načelnika Stožera civilne zaštite Karlovačke županije do daljnjega se odgađaju sva okupljanja učenika u većem broju, odnosno županijska natjecanja učenika OŠ i SŠ Karlovačke županije (slijedom istoga odgađa se i županijski susret Lidrano 2020.) . O svim daljnjim aktivnostima pravovremeno ćemo poslati obavijest.