Aktualno Županija

Dario Janković (SDP) dao ostavku na mjesto gradskog vijećnika – zamijenit će ga Dragica Malović: Vrijeme je za smjenu generacija

SDP je u uzlaznoj putanji po svim anketama, a svoju šansu tu pronalaze i lokalni SDP-ovci koji su nakon pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima uzeli zamah i na lokalnom nivou.

Međutim, rad u Gradskom vijeću nastavit će bez najistaknutijeg člana i aktualnog predsjednika Gradske organizacije Daria Jankovića koji je danas dao ostavku na mjesto vijećnika.

– Ostavku sam dao jer sam mišljenja da je vrijeme da se napravi određena smjena generacija kao i da dođu drugi, mlađi ljudi u politiku. Oni koji mogu dati svoj osobni, dodatni angažman i koji na koncu mogu i trebaju privući druge mlade, rekao je Janković za KAportal. Kako dodaje, to nikako ne znači da više neće biti aktivan u stranci, i dalje ostaje na funkciji predsjednika GO te kaže kako je tu pred svima puno posla.

– Svjedoci smo da se politika zatvara, da u politici egzistiraju uvijek jedni te isti ljudi, a to nikako nije dobro. Politiku treba otvoriti šire i u prvom redu treba je otvoriti ljudima koji imaju stručna znanja koja se mogu koristiti za dobro svih građana grada i šire Republike Hrvatske, kaže Janković i dodaje kako će ga u Vijeću zamijeniti Dragica Malović. Ona ima i funkciju potpredsjednice Gradske organizacije SDP-a grada Karlovca.

– Radi se o mlađoj osobi, po struci je pravnica s položenim pravosudnim ispitom i smatram da može puno toga reći u stručnom, ali i u političkom smislu. U radu kroz Gradsko vijeće može puno doprinijeti boljitku grada i njegovih građana, zaključio je Janković.(KAportal)