Medved o izborima u HDZ-u

Ministar hrvatskih branitelja i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved izjavio je u četvrtak da će glasovanje na unutarstranačkim izborima biti u skladu s preporukama Stožera civilne zaštitu.

– Vodit ćemo računa o svim preporukama, o organizaciji i pristupu. Vidite da smo otkazali skupove s tim ciljem, kazao je Medved novinarima uoči sjednice Vlade.

Na upit postoji li mogućnost da na jednom biračkom mjestu na izborima za vodstvo HDZ-a ovu nedjelju bude više od stotinu ljudi, Medved je poručio da će tijekom glasovanja voditi računa o obliku pristupa i ulaska većih grupa na samo izborno mjesto.

– Vodit ćemo računa o mjerama da je što manji broj ljudi na jednom mjestu, dodao je.

Kazao je da će HDZ-ov tim “Odvažno za Hrvatsku” kandidata Andreja Plenkovića obaviti neke preostale obilaske u danima kampanje za unutarstranačke izbore s manjim brojem ljudi, dodavši da su preporuke o otkazivanju javnih okupljanja proizvele štetu kampanji.

– Bila je želja obići sve županijske odbore i sresti se s članstvom, kazao je te ustvrdio da se radi o višoj sili.

Medved je komentirao lažne vijesti oko mjera prevencije širenja koronavirusa.

– Treba voditi računa da informacije koje se puštaju u javnost budu u skladu sa zakonom i smjernicama Stožera civilne zaštite. Svi moramo biti odgovorni, ali ni na koji način ne širiti nikakav oblik panike, dodao je. (hrt.hr)

Facebook Comments