Aktualno Županija

Gradske tvrtke spremne za rad u izvanrednim okolnostima, škole za online nastavu – Mandić jamči da će funkcionirati u bilo kojem trenutku

 

– Na razini gradskog sustava, bez obzira na ovu kriznu situaciju, svjesni smo da smo mi ti koji moramo biti krajnje odgovorni i ozbiljni i dati i više od onoga što, možda, neki drugi moraju. Cijeli sustav u ovom trenutku funkcionira, garantiram da će funkcionirati u bilo kojem trenutku, poručio je danas karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Napomenuo je kako je u gradskoj upravi i tvrtkama i ustanovama u vlasništvu Grada rad organiziran uz poštivanje svih mjera preporučenih za smanjenje rizika od širenja koronavirusa, od dezinfekcije prostorija i ruku i zaposlenih i građana koji dolaze nešto obaviti, do toga da u uredima ne biva više od jedne stranke, a online se odrađuju svi poslovi koji tako mogu.

Kafići će od sutra smeti raditi od 6 do 18 sati, a škole i vrtići, po odluci na nacionalnom nivou, od ponedjeljka obustavljaju rad, no zaposlenici će u karlovačkim biti pa roditelji djecu, ako nema tko brinuti o njima, tamo mogu dovesti, a dolazak i odlazak obavljat će se uz posebne mjere prevencije.

Učenici će nastavu imati online, a karlovačke škole su za to spremne.

– Naše škole su opskrbljene računalima i potrebnom IT opremom, moglo bi biti problema kod učenika koji će morati pratiti nastavu, ali mislim da moramo biti svjesni trenutne situacije. Eskalirala je poprilično brzo i u tom kontekstu ovaj dio učenja na daljinu ima svoju korist, treba ga shvatiti ozbiljno, a vjerujem da će i reakcija rakcija škola, kad se učenici vrate, biti primjerena situaciji. Dobro je da se organizira škola na daljinu, ali valja imati na umu i da će tu biti dosta ograničenja, kazao je Mandić, napomenuvši da valja pratiti web stranice nadležnog ministarstva i škola koje učenici pohađaju.

U OŠ Dragojle Jarnević za online nastavu su spremni.

– Cijeli postupak krenuo je u srijedu navečer, jučer je oformljena online zbornica, održane radionice gdje su svi razrednici i učitelji oformili virtualne učionice za svoje razrede, tu su svi učenici, dodani su predmeti i mi smo spremni za online nastavu. Nadamo se da će sve proteći u redu i učenici biti zadovoljni, da ćemo pratiti nastavne kurikulume kako treba i to biti kreativna nastava, na drugačiji način, rekla je zamjenica ravnateljice Iva Katić. (KAportal.hr)