Aktualno OG sada Ogulin

Jelić Radio Karlovcu zapovijedio da izvještava i Ogulince, na prozivanje “da nisu došli na tiskovnu” reagirala direktorica Radio Ogulina

“Ja zapovijedam Hrvatskom radio Karlovcu da o svemu izvještava i ljude s ogulinskog područja, jer ne vidim ovdje ogulinske medije. Možete to smatrati zapovijedi, medij ste u vlasništvu lokalne samouprave”, rekao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Karlovačke županije župan Damir Jelić.

Na njegovu je izjavu su reagirali iz grada Ogulina u kojem je potvrđen i prvi pacijent zaražen koronavirusom u Karlovačkoj županije, pa je direktorica Radio Ogulina Dubravka Vuković poslala priopćenje, kako kaže, radi zaštite prava novinara Radio Ogulina, kojima se na ovaj način pokušava uskratiti pravo na informaciju u kriznoj situaciji.

– Naime, svi ogulinski mediji, od početka, izuzetno dobro prate nastalu situaciju, u zemlji, županiji i posebno na području Ogulina. U osiromašenoj županiji, ogulinski mediji raspolažu s premalo ljudi da bi netko cijeli dan sjedio u Karlovcu i čekao kad će županova tiskovna, ili se par puta dnevno vozio 50 kilometara radi pressice, navodi Dubravka Vuković.

– Živimo u 21. stoljeću, postoje mogućnosti za slanje priopćenja Stožera, priopćenja s pressica, ili video linkovi, bez potrebe da netko stalno bude na naslovnoj fotografiji. Pored toga, od Županijskog Stožera je zadnje priopćenje stiglo 14. ožujka i do danas ništa. Kako smo mi onda mogli znati kad se presica održava? I bez obzira na to, u kontaktu smo s kolegama iz Karlovca, iz raznih medijskih kuća, s kojima redovito razmjenjujemo informacije i o svemu obavještavamo građane, stoji u priopćenju.

– Zbog toga smo danas reagirali, te je tek nakon našeg upita u Županijski stožer civilne zaštite stigao poziv za presicu koja će se održati sutra u podne u Karlovcu. U ime zaposlenika Radio Ogulina molim vas da nas zaštitite od ovakvog ponašanja službenih osoba, kaže direktorica Radio Ogulina.