Aktualno Županija

Sa pressice Stožera civilne zaštite Karlovačke županije -U Karlovačkoj županiji bez novih slučajeva koronavirusa

Čekaju se rezultati uzoraka za sedam osoba, organiziraju se karantene

– I dalje imamo samo jednog pozitivnog na koronavirus, sedam uzoraka je na analizi. Do sada je testirano 32 pacijenata. Mogu potvrditi da nismo imali vandrednih zbivanja, da se poštuje ulazak kroz trijažni šator, rekao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac dr. Ervin Jančić.

– U Karlovačkoj županiji su trenutno organizirane dvije karantene, a dvije su u pripremi, jedna je za osobe, a jedna tranzitna za prijevoznike, vozače, rekao je danas na tiskovnoj konferenciji načelnik Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije Josip Ribar.
Prema novom postupku, sve osobe koje moraju biti u samoizolaciji moraju se javljati svom liječniku opće prakse a ne epidemiologu. Bitno je, naglašavaju u Stožeru, da se svi pridržavaju ovih mjera.

– U bližoj povijesti imali smo i teže situacije pa smo se izvukli pa ćemo se i iz ove, zaključio je Ribar.
Ravnatelj karlovačke Opće bolnice Ervin Jančić nije mogao reći koliko je trenutno osoba u samoizolaciji, no kaže da su svi pod epidemiološkim izvidom i da je za sada situacija stabilna.

Novinari nisu dobili odgovor ima li onih koji krše pravila samoizolacije, odnosno ima li prijavljenih slučajeva pa ćemo o tome izvijestiti naknadno.

Na snazi je mjera Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske da nitko ne postupa na nižim razinama bez odluke više razine, pa će se tako i postupati. (kaportal.hr)

Pogledajte snimku pressice