Aktualno Županija

U našoj županiji “škola na daljinu” funkcionira odlično

U vrijeme “škole na daljinu” i faze uhodavanja djece, roditelja ali i učitelja, pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Medić s ponosom ističe kako na području naše županije za sada nema većih poteškoća. Sustav funkcionira gotovo savršeno. Manjih problema (poput pucanja internet veze) ima, ali to nisu problemi koji bi onemogućavali nastavu.

Djeca su prihvatila novi, privremeni način obrazovanja, a neki su učenicu sada čak i aktivniji nego prije jer je im ovaj način virtualnih učionica i digitalnih sadržaja trenutno možda izazovniji.

Svemu u prilog ide i činjenica da su naše škole, zahvaljujući raznim projektima, informatički dobro opremljene za ovaj način nastave.

Svim roditeljima upućen je apel da djeca od kuće prate nastavu, međutim, postojala je mogućnost da neka djeca nižih razreda koja nemaju gdje biti, dođu u školu. Međutim, niti jedan učenik u Karlovačkoj županiji to nije učinio, odnosno sva djeca su uključena u nastavu od kuće na čemu je iznimno zahvalna roditeljima.

Važno je napomenuti kako se u našim ogulinskim školama nastava odvija redovno i nesmetano. Pročelnica je posebnu zahvalu uputila svim ravnateljima koji su radili na organizaciji sustava kako se primarni proces nastave nikako ne bi obustavio.

Osim toga, naglašava da su se i ovim putem dokazali kvaliteta, stručnost  i ljudskost svih prosvjetnih djelatnika.