Od ponedjeljka 144.000 srednjoškolaca pratit će nastavu na RTL 2

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s RTL-om od ponedjeljka, 23. ožujka započinje emitiranje nastave za srednjoškolce na programu RTL2.

“Učenici svih razreda srednje škole, uključujući i maturante, moći će pratiti nastavu na RTL2 u vremenu od 8 do 12 sati”, priopćeno je.

Kako se dodaje, ta je preraspodjela sadržaja dogovorena kako bi se veći fokus stavio na maturante.

Raspored sati, kao i same videolekcije, bit će dostupni i online na internetskoj stranici Ministarstva i na RTLPlayu.

Učenici viših razreda osnovne škole – od petog do osmog razreda, i dalje će moći pratiti nastavu u obliku videolekcija na SPTV-u u vremenu od 8 do 14 sati i online na internetskoj stranici Ministarstva, kako je bilo i do sada.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je RTL-u što im se priključio u tom pionirskom pothvatu.

“Važno je da našim učenicima osiguramo što bolje uvjete za nastavu na daljinu te da se proces i život odvijaju što normalnije u ovoj izazovnoj situaciji”, istaknula je.
Za učenike razredne nastave osnovne škole organizirana je Škola na Trećem, za učenike viših razreda online, a svaka opcija ima i svoju rezervnu opciju.

Nastavu na daljinu učenici mogu pratiti na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/video-lekcije/, na pripadajućem YouTube kanalu Škole za život https://www.youtube.com/channel/UCUq1OACvA1XKyXxvstWAJ9w , YouTube kanalu Škole na Trećem https://www.youtube.com/channel/UC2FkzJufULIFv7f2RO-tgjw te televizijskim programima HRT3, SPTV te od ponedjeljka i RTL2.

Za sve obrazovne sadržaje osigurani su alternativni kanali tako da je učenicima u svakom trenutku barem jedan od njih dostupan.(N1)

Facebook Comments