Aktualno Županija

Sve bitno na jednom mjestu: Stožer objavio aplikaciju kojom pratite najvažnije informacije o koronavirusu u Karlovačkoj županiji

Karlovačka županija i Stožer CZ Karlovačke županije pripremili su za sve građane kartografski prikaz najnovijih informacija kako bi svi bili u tijeku s aktualnim događanjima i informacijama vezanim uz epidemiju bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2.

Putem ove aplikacije redovito će ažurirati podatke o lokacijama i radnom vremenu trgovina, ljekarni, domova zdravlja, ali i o broju zaraženih osoba na području Karlovačke županije. Sve navedeno dostupno je na službenoj web stranici Karlovačke županije – www.kazup.hr, kažu iz Sožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

– Važno je napomenuti da pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoga je nužno smanjiti nepotrebne kontakte.
– Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19, napominju, te apeliraju i na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost. (kaportal.hr)