Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu nema zaraženih koronavirusom – pod mjerom samoizolacije trenutno se nalazi 75 osoba, a u 3 slučaja one su prekršene

Večeras je održana još jedna sjednica Stožera civilne zaštite, na kojoj je ravnatelj ogulinske bolnice Dr. Josip Zorko nazočne izvijestio da u Ogulinu nema zaraženih koronavirusom!

U uvodu je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sve članove upoznao s odlukom kojom je za načelnicu Stožera civilne zaštite Ogulin imenovao Ivanu Salopek Šumonja.

Podsjetio je da je Nacionalni stožer donio je Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima kojom se ljudima zabranjuje zadržavanje na ulicama,trgovima, rivama, parkovima i ostalim javnim površinama. Za provođenje ovih mjera zaduženi su policajci, dobrovoljna vatrogasna društva, gorski spašavatelji i pripadnici civilne zaštite.

Na području bivše općine Ogulin gorski spašavatečji i članovi lokalnih DVD-društava dobili su zaduženje da provjeravaju poštuju li stanovnici donesene odluke i mjere te imaju pravo postupati upozorenjima poštivajući temeljna prava građana.U slučaju nepridržavanja, te ignoriranja istih, dužni su obavijestiti policiju koja će im izreći sankciju. Policiji će ovim novim mjerama uvelike biti olakšan rad u ovim nimalo lakim uvjetima.Načelnik policijske postaje Ogulin Goran Vukelja izvijestio je članove stožera da su već danas izrekli prve sankcije, a neće se libiti ponoviti isto svim neodgovornim građanima.

Pod mjerom samoizolacije na ogulinskom području trenutno se nalazi 75 osoba, a u 3 slučaja one su prekršene.

Ravnatelj Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata dr. Josip Zorko rekao je da u bolnici nema zaraženih osoba, a bolnica i dalje funkcionira u izvanrednim uvjetima s posebnim mjerama. Tijekom današnjeg dana pregledan je prostor za eventualno karantenu (blago oboljelih) u prostoru bivše vojarne “Poredice” i dvorani u centru Ogulina. Prostori mogu poslužiti svrsi, ali tijekom sutrašnjeg dana gradonačelnik Dalibor Domitrović uz ravnatelja Josipa Zorka pregledat će Učenički dom Ogulin, koji je pogodniji za ovu namjenu. Ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac članove Stožera izvijestila je o mjerama nove organizacije rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi kojima je vikendima produljen rad dežurnog liječnika i stomatologa.U Crvenom križu Ogulin zasad nema potrebe za novim volonterima, a svi su istaknuli problem nedostatka zaštitne opreme i dezinfekscijskih sredstava.

Gradonačelnik Domitrović  uputit će zahtjev prema Županijskom stožeru civilne zaštite za ograničenjem radnog vremena trgovina i trgovačkih centara (osim pekara) kojom bi svi radili do 18:00 sati.

Stožer će pratiti problematiku pandemije “Koronavirus” i dalje te zasjedati i donositi odluke za dobrobit naših građana.