Aktualno OG sada Ogulin

“Škola na daljinu” 3. b razreda Prve osnovne škole Ogulin

Epidemija koronavirusa  u Hrvatskoj donijela  je mnoge probleme u svim sferama života.  Pravi borci, oni koji sada gotovo da i ne pokazuju da im je teško, su učenici, učitelji i roditelji.
Iako je nastala kao posljedica koronavirusa, “Škola na daljinu”, čini se da funkcionira jako dobro. Pripremanjem platformi i sustava za rad, Ministarstvo znanosti i obrazovanja učinilo je sve kako u ove teške dane, djeca ne bi ostala zakinuta za stjecanje novih znanja ili još gore, da im školska godina postane upitna. Niži razredi, od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu imaju samo putem televizije, dok oni ostali putem online organiziranih virtualnih učionica Škole na daljinu. Svojim znanjem i trudom organizaciji i funkcioniranju sustava pridružili su se i ravnatelji, učitelji, osoblje…
Time je učenicima omogućeno da svakodnevno na televizijskim programima i u virtualnim učionicama prate nastavu. Znajući da je to samo onaj neophodni dio, neki su se učitelji potrudili nadograditi sustav online učenja. Pronašli su način koji, sukladno njihovim informatičkim sposobnostima i dostupnoj digitalnoj tehnologiji, njihovim učenicima pruža puno više.
U nastavku vam donosimo kratki video koji dokazuje da “Škola na daljinu” i djeci nižih razreda itekako može biti pristupačna, jasna i zanimljiva. Sve navedeno utjelovili su učenici 3. b razreda Prve osnovne škole Ogulin , koji svoje školovanje u ovim izvanrednim uvjetima osim putem televizije, obavljaju i putem njihove, nazovimo je tako, interne virtualne učionice, u koju je veliki trud i volju ugradila njihova učiteljica Slavica Tripalo.

Naravno, sada je to bilo utoliko lakše za provesti jer su oni na taj način, u nešto manjoj mjeri, radili već i prije, pa su djeca i roditelji uhodani, odnosno ovakav način rada nije nepoznanica, već zadovoljstvo i privilegija koji imaju zahvaljujući inovativnoj učiteljici.(M. Milanović Poljak/Radio Ogulin)