Aktualno Županija

Nismo loši, ali možemo bolje: Do sad 54 osobe prekršile odluku o ograničenju kretanja, a 46, od 698 kontroliranih, mjeru samoizolacije

– Po izvršenim nadzorima možemo zaključiti da su građani, i zahvaljujem im na tome, dobro prihvatili mjeru ograničenja kretanja iz mjesta prebivališta i shvatili da to da nije mjera kojom se natječe policija u uspješnosti otkrivanja ili građani u uspješnosti izbjegavanja mjere. To je mjera koja bi trebala svima skupa pomoći da što prije ova kriza i bolest prođu, izjavio je načelnik PU karlovačke Darko Bratić.

Precizirao je da je od stupanja na snagu policija utvrdila svega 54 kršenja ove odluke i pojasnio da je postupanje policije evidentirati počinitelja i vratiti u mjesto prebivališta, te proslijeti izvješće Državnom inspektoratu koji pokreće postupak.

Policija je provela i 698 kontrola mjera samoizolacije, te pri tom utvrdila 46 slučajeva kršenja te mjere.

– To je dobro, a dobro i je i da nam unatrag nekoliko dana iz dana u dan pada broj osoba koje se nalaze u samoizolaciji, primjetio je Bratić.

Govoreći o tzv. vikendašima na našem području, naveo je da je policija provela kontrolu na 162 objekta i u njima utvrdila boravak 260 osoba koje tamo inače ne borave, ali su njihovo vlasništvo.

– Nismo utvrdili da se kod bilo koje osobe radi o kršenju mjera samoizolacija. Svim osobama smo napomenuli da se, ukoliko imaju uvjete, da se vrate u mjesto prebivališta, izjavio je Bratić. (KAportal.hr)