Aktualno

Tužna vijest iz Zagreba: U klinici dr. Fran Mihaljević od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 60-godišnji Karlovčanin

Tužna vijest stigla je iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Tamo je, naime, danas od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 60-godišnji Karlovčanin kao peta žrtva globalne pandemije koja je zadesila i Hrvatsku.

Pisali smo da se, kao i više Karlovčana, zarazio na turniru karlovačkog Rotary kluba te da je nekoliko dana bio u teškom stanju kao i da mu je u održavanju životnih funkcija pomagao respirator. Nažalost, naš nesretni sugrađanin izgubio je ovu bitku unatoč velikom naporu liječnika.

Kobna je bila teška upala pluća uzrokovana opakim virusom. Počivao u miru.
Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske, epidemiolozi, liječnici i sva nadležna tijela upozoravaju građane da je jedina zaštita od širenja opasnog i smrtonosnog virusa svojevrsna samoizolacija sa što manje kontakata s ljudima, a ako su kontakti već neophodni, da budu u skladu propisanih mjera razmaka, s osobnom higijenom i zaštitom na sve moguće načine. U klinici dr. Fran Mihaljević na intenzivnoj njezi nalaze se još dva Karlovčana.

Ovaj virus je opasan i ubojit, to moramo stalno imati na umu…(kaportal.hr)