‘Bit ću iskren, stvari će se pogoršati’

BORIS JOHNSON IZ SAMOIZOLACIJE NAPISAO PISMO SVIM BRITANCIMA, ŠALJE GA NA 30 MILIJUNA ADRESA

Britanski premijer Boris Johnson pozvao je Britance da ostanu kod kuće i najavio strože mjere u borbi protiv koronavirusa.

“Važno mi je da sam iskren s vama – znamo da će se stvari pogoršati prije nego što bude bolje”, napisao je Johnson u pismu koje je objavio Downing Street.

Pismo će ovaj tjedan dobiti 30 milijuna kućanstava.
“Poduzeli smo ispravne pripreme i što nas više slijedi pravila, manje života ćemo izgubiti i brže će se život vratiti u normalu”, naglasio je Johnson.

“U ovom trenutku nacionalne krize, pozivam, molim vas, ostanite u svojim kućama, zaštitite državnu zdravstvenu službu (NHS) i sačuvajte živote”, dodao je.

Ostanak u kući i stroga pravila socijalnog distanciranja moraju se poštovati, upozorio je Johnson, koji je i sam zaražen koronavirusom.

“Ta se pravila moraju poštivati. Budu li ih ljudi kršili, policija će kažnjavati i rastjerivati okupljanja”, dodao je.

Broj umrlih od koronavirusa u Velikoj Britaniji porastao je na više od 1000, a zaraženih na više od 17.000.

Velika Britanija odgađala je mjere socijalnog distanciranja u zemlji u zaustavljanju koronavirusa sve do prošlog tjedna.

U petak, i Johnson i ministar zdravstva Matt Hancock objavili su da su zaraženi koronavirusom. Princ Charles, nasljednik britanskog prijestolja, također je zaražen.

Johnson, 55, rekao je da ima blage simptome uključujući povišenu temperaturu i stalni kašalj. U samoizolaciji je i radi od kuće. (jutarnji.hr)

Facebook Comments