U SRBIJI 13 MRTVIH, ZABRANJUJE SE ŠETANJE KUĆNIH LJUBIMACA I UVODI POLICIJSKI SAT 0-24?

U Srbiji je preminulo dosad 13 pacijenata koji se mogu dovesti u vezu s COVID-om 19, testirano je 2.462, a do 15 sati potvrđen je 741 slučaj novog koronavirusa, priopćio je u nedjelju zdravstveni krizni stožer vlade Srbije.
Od subote u 15 sati testirano je 376 osoba od kojih je u njih 82 test bio pozitivan, zabilježena su tri nova smrtna ishoda, a na respiratorima je sada ukupno 55 pacijenata s teškom kliničkom slikom, rečeno je.

U Srbiji je od nedjelje na snazi zabrana izlaska iz kuća poslije 15 sati, do 5 ujutro, i ona će vrijediti vikendima.
Sada je najvažnije otkriti i izolirati prenositelja zaraze, poručio je epidemiolog dr. Predrag Kon, ističući da stručnjaci sada moraju “loviti onog tko je zarazan” kako bi se spriječilo dalje širenje bolesti.

To je, prema ocjeni dr. Kona, srž proširenja testiranja na veći broj građana “što ne znači da se trebaju testirati svi koji to žele, već dio populacije koji je prepoznat da potencijalno može biti prenositelj virusa”.
Struka daje vlastima carte blanche (odriješene ruke) za donošenje bilo koje odluke kojom će se smanjiti socijalni kontakti, uključujući ograničenje šetnje kućnih ljubimaca i policijski sat od 0-24, rekao je danas novinarima dr. Kon.

Srbija sad ulazi “u dan kada su u drugim žarišnim zemljama nakon pojave epidemije naglo rasli brojevi oboljelih, a potom i broj preminulih”, rekao je. Srbija od pojave koronavirusa bilježi uzlaznu stopu otkrivenih slučajeva COVID-a 19 i broja zaraženih.

Takozvani nulti pacijent, prvi u kojeg je 6. ožujka u Srbiji službeno registrirani slučaj koronavirusa, otpušten je kao izliječen, a dosad su testirane ukupno 2.462 osobe.(jutarnji.hr)

Facebook Comments