U Italiji 812 novopreminulih od koronavirusa

U Italiji je u odnosu na jučer još 812 ljudi preminulo od koronavirusa, čime je ukupni broj preminulih narastao na 11.591, objavljeno je danas na konferenciji civilne zaštite u 18 sati. Porast je u nedjelju bio 756. U odnosu na jučer objavljene podatke manji je broj novozaraženih, a veći novoozdravljenih. Naime, u odnosu na jučer je zaraženo 1648 ljudi, ukupno 75.528, dok je u nedjelju porast oboljelih iznosio 3815.

 

U odnosu na jučer ozdravilo je još 1590 ljudi, ukupno 14.620. Broj novoozdravljenih najveći je od početka krize, jučer je iznosio 646.

– Danas registriramo 1590 ozdravljenih, što je najviše od početka krize s koronavirusom, rekao je povjerenik civilne zaštite Angelo Borelli.

Preminula su i još dva liječnika, sad ih je ukupno 63 preminulih u Italiji. Zaraženo je 8.358 zdravstvenih djelatnika, 595 više nego prethodnog dana, javlja ANSA.

Italija, koja ima najviše mrtvih u svijetu od Covida-19, u nacionalnoj je karanteni oko tri tjedna.

Italija je pozvala Europsku uniju da bude na visini izazova koje je pred njega stavila pandemija Covida-19, jer u protivnom Uniji prijeti smrtna opasnost.

– Bez solidarnosti, veze i razlozi postojanja (Europske unije) padaju u vodu, upozorio je predsjednik Europskog parlamenta, Talijan David Sassoli u intervjuu za dnevnik Corriere della Sera u kojem je odaslao i optimističnu poruku “istina je također da (…) se Europa kali krizama s kojima se suočava”. (hrt)

Facebook Comments