Aktualno OG sada Ogulin

Kako tražiti propusnice od Stožera civilne zaštite Ogulin? Pogledajte upute

S obzirom da  u sustav ePropusnice, kao i Stožer civilne zaštite Grada Ogulina, pristižu brojni zahtjevi za izdavanjem propusnica, kako bi bili efikasniji i time ubrzali proces, mole se građani da se pridržavaju u nastavku navedenih uputa, koje su nam proslijedili.

Stožer civilne zaštite Grada Ogulina izdaje propusnice u slučaju vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština.

Zahtjev dostavite putem sustava eGrađani, odnosno Internet adrese https://epropusnice.gov.hr/. U slučaju da je sustav preopterećen zahtjev IZNIMNO možete dostaviti i na email stozer.cz@ogulin.

Da bi se predao zahtjev za propusnicu treba pripremiti podatke:

– Ime i prezime
– OIB
– Adresa prebivališta i stalnog boravka
– email
– Mjesto odlaska
– Razlog odlaska
– Razdoblje odlaska (najdulje 14 dana)

Poslodavac izdaje propusnicu u slučaju kad ona treba zbog prometa i kretanja nužnog za opskrbu, za dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskom materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanja javnosti, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19.

Liječnik obiteljske medicine izdaje propusnicu stanovnicima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb.

Za Obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ove) propusnica se izdaje putem stranice https://www.savjetodavna.hr/propusnice/ na kojoj je potrebno popuniti zahtjev.