Aktualno OG sada Ogulin

Ugostitelji poštuju Odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata

bar

Jučer smo na pressici Nacionalnog stožera CZ imali prilike čuti o nepoštivanju odluke kojom je trenutno zabranjen rad ugostiteljskim objektima. Konkretna informacija odnosila se na neke objekte u Dalmaciji, a ministar Beroš iznio informaciju kako se na području Zadra, Splita i Šibenika bilježe slučajevi da neki ugostiteljski objekti rade, odnosno kriomice primaju i uslužuju goste.

Stoga nas je zanimalo da li se u Ogulinu poštuje ta odluka, da li netko kontrolira njeno provođenja te da li je i u Ogulinu bilo slučajeva da neki ugostiteljski objekti, onako kriomice, ilegalno primaju i poslužuju goste? Upit smo uputili upravi našeg grada, a ubrzo je stigao i odgovor.

U njemu stoji:

Nastavno na Vaš upit vezan uz nepoštivanje Odluke o zabrani rada ugostiteljskih objekata, možemo Vas izvijestiti da je bilo prijava da neki ugostiteljski objekti krše Odluku i rade “kriomice”. Ali redovnom ophodnjom i kontrolom policijskih službenika, HGSS-a, DVD-a i komunalnog redarstva nije utvrđena niti jedna povreda Odluke od strane ogulinskih ugostitelja.