Aktualno Županija

Ženska grupa Karlovac „Korak“ i dalje provodi aktivnosti

Ženska grupa Karlovac „Korak“ i dalje provodi sve one aktivnosti koje smijemo i možemo provoditi, u skladu s naputcima svih nadležnih institucija. I dalje, kroz Savjetovalište i Sklonište ŽGK „Korak“, rade s korisnicima/cama – ženama i djecom – žrtvama nasilja u obitelji kao i žrtvama i svjedocima svih kaznenih djela i prekršaja nasilja u obitelji (i ženama i muškarcima – punoljetnim osobama s područja Karlovačke i Ličko-senjske županije). Rad su organizirali tako da usluge pružaju na način kako slijedi u nastavku, pa u svom priopćenju navode:

Rad Savjetovališta ŽGK „Korak“:
Uvažavajući i poštujući donesene mjere nadležnih tijela, sva savjetovanja i informiranje obavljamo telefonski ili e- mailom radi sigurnosti naših korisnika/ca i djelatnica udruge.
• za psihološko savjetovanje ili psihosocijalnu podršku, korisnici/ce nam se mogu javiti na broj SOS telefona: 047/655 925 dostupan od 0-24 h ili na e- mail adresu: [email protected]
• za pravni savjet ili drugu potrebnu informaciju, dostupni smo na broju 047/600 392 u uredovno radno vrijeme te na e- mail adresi: [email protected].

Rad Skloništa za žene i djecu – žrtve nasilja u obitelji:
Naglašavamo da za hitne slučajeve nasilja u obitelji radimo i osobno te su vrata Skloništa ŽGK „Korak“ otvorena i vršimo i nove smještaje. Pri tome naglašavamo, poštujemo sve mjere prevencije i zaštite za naše korisnike/ce (dezinfekcija, testiranje novih korisnica, prostor za samoizolaciju…) kao i za zaposlenice”.