Aktualno Županija

Jedna novooboljela osoba u Karlovačkoj županiji

Primili smo današnje priopćenje Stožera Civilne zaštite naše županije. U njemu se navodi:
“U Karlovačkoj županiji trenutno imamo 26 osoba oboljelih od koronavirusa (jedna osoba je na žalost preminula). U odnosu na jučerašnje izvješće imamo 1 novooboljelu osobu. Riječ je o muškarcu srednjih godina iz Karlovca, inače kirurški zbrinutog pacijenta. Oboljela osoba je zbog akutnog stanja prebačena u KB Dubrava. Odmah po saznanju o potvrđenoj zarazi novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti. Provode se procesi utvrđivanja njihovih kontakata, a svi kontakti će dobiti mjere samoizolacije. Važno je napomenuti da su se prilikom kirurškog zahvata poštivale sve sigurnosne mjere te su zdravstveni djelatnici OB Karlovac odlično pripremljeni i opremljeni za zahvate sličnog tipa, a pod novim okolnostima. U OB Karlovac hospitalizirano je 6 osoba, 16 ih je na kućnom liječenju, a 3 osobe su na liječenju u Zagrebu.
Ukupno je do sada testirano 443 osoba. Čekaju se nalazi 30 uzoraka.
U posljednja 24 sata PU Karlovačka zabilježila je 2 kršenja samoizolacije.
Organiziranim povratkom u Republiku Hrvatsku u Karlovačku županiju vratilo se 5 osoba. Četiri osobe su pristigle organiziranim prijevozom, uzeti su im brisevi, a pristigli nalazi su negativni. Jedna osoba je pristigla osobnim automobilom te se testirala i prije ulaska u RH te njezine nalaze još očekujemo. Svi pristigli putnici dobili su obvezu 14 dnevne samoizolacije.
U karanteni u Karlovačkoj županiji trenutno se nalazi samo 1 osoba.
Stožer CZ Karlovačke županije apelira na sve građane da unatoč proljepšanju vremena ostanu doma i smanje socijalne kontakte na najmanju moguću razinu. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Bit će prilika za druženje, najbitnije je da poštujemo sve propisane sigurnosne mjere kako bi očuvali sebe i svoje najmilije”.