Aktualno Županija

Mjere zaštite u Karlovačkoj županiji poslodavci poštuju, ugostitelji se također pridržavaju, ali jedan trgovac zbog cijena zaradio prijavu

U dosad obavljenim kontrolama u Karlovačkoj županiji inspekcije nisu utvrdile kršenja propisa o zaštiti na radu i radu ugostitelja, ali jesu o trgovini.

Potvrdila je to na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite Jadranka Grbinić, voditeljica Ispostave Državnog inspektorata u Karlovcu, kazavši kako je u ovoj situaciji najveći teret na sanitarnoj inspekciji budući se radi o zarazi, a u njihovoj je domeni sprječavanje širenja bolesti. Turistička inspekcija, u suradnji s policijom, radi na suzbijanja kršenja mjera koje se odnose na ugostiteljske objekte kojima je rad zabranjen, tržišna inspekcija kontrolira cijene proizvoda koji trebaju biti na razini cijena od 31.1.2020., dok inspekcija zaštite na radu izlazi po zaprimljenim prijavama o kršenju mjera poslodavaca. U dosadašnja četiri nadzora takvih mjera, srećom, nije utvrđeno njihovo kršenje.(KAPortal)