Aktualno OG sada Ogulin

Poštujte odluke Stožera civilne zaštite i tijekom blagdana ostanite doma!

Budući da su pred nama uskrsni blagdani, a najavljuje se i lijepo vrijeme, koje bi moglo potaknuti građane na izlazak iz njihovih domova, posjete široj obitelji i prijateljima, Policijska uprava karlovačka podsjeća na obvezu pridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, ali i na sve ostale aktualne preporuke Stožera civilne zaštite.

Navedenom odlukom strogo se ograničava kretanje na ulicama, trgovima, parkovima, rivama i svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Kako bi se spriječilo širenje virusa Covid-19, policijski službenici nadzirat će lokacije na kojima bi se građani tijekom vikenda mogli okupljati.

S obzirom na trenutnu situaciju, preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske su da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno. Policija poziva sve građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. Pozivaju se oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Posebno se upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i pozivamo ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice te da se ovih blagdana, ali i u narednom periodu, suzdržavaju od zajedničkih okupljanja i druženja, navode u priopćenju.