Aktualno OG sada Ogulin

Zlata Kurelac gošća “Teme dana”

Gošća jučerašnje “Teme dana” u programu Radio Ogulina bila je ravnateljica Doma zdravlja Zlata Kurelac.

Prema njenim riječima, rad ove zdravstvene ustanove je organiziran u skladu sa potrebama. Opća medicina radi po normalnom rasporedu, na ulazu je uspostavljena trijaža gdje se svima mjeri temperatura, te zavisno o nalazu upućuje u posebnu ambulantu na pregled, dentalna medicina radi u dvije smjene i obavljaju samo hitne slučajeve. Uveden je novi broj 091-15-222-63 i na njega se mogu dobiti sve informacije.

Pedijatrija radi uobičajeno, u dvije smjene, medicina rada obavlja samo hitne preglede, odnosno prve preglede pri zapošljavanju, a periodični će se moći obaviti i naknadno, o čemu su poslodavci već  upoznati.

Ginekologija radi u redovnom radnom vremenu, ali samo za hitne preglede i trudnice.

Uvedena su dežurstva vikendom, a dežuraju doktor opće medicine i doktor dentalne medicine.

Zlata Kurelac apelira da se i dalje liječnike najprije kontakira telefonom, ako je ikako moguće, te navodi da je zaštitna oprema  osigurana za sve djelatnike.

Pacijenata ima puno manje nego prije, kazala je, uz napomenu da je i okolnim općinama situacija  slična. Plaški i Josipdol imaju liječnike, dok se pacijenti iz Oštarija , gdje dentalna ambulanta trenutno ne radi,  upućuju ili  u Ogulin ili Josipdol, da im se ne moraju izdavati propusnice. Ambulanta opće prakse u Oštarijama radi redovito.

Zlata Kurelac navela je da nakon dvije djelatnice koje su završene u samoizolaciji više nije bilo sličnih slučajeva, a nekoliko je pacijenata voženeo u Karlovac na uzimanje briseva i sve je prošlo u najboljem redu.

Sanitetski prijevoz obavlja se kao i prije.

Preporučila je slušateljima da i dalje ostanu  doma, te da  liječnike kontaktiraju  telefonom, izrazivši zahvalanost na razumijevanju aktualne situacije.