Aktualno Županija

Nada Murganić najavila kandidaturu za predsjednicu županijskog HDZ-a, nada se dobroj suradnji s Jelićem

Nada Murganić je izabrana je za v.d. predsjednice ŽO HDZ-a, a danas je i potvrdila da će se na unutarstranačkim izborima kandidirati za tu dužnost.

– HDZ podupire rad župana, Županije i županijskih tijela, na dobrobit svih gražana Karlovačke županije i ta suradnja neće biti upitna. Da mi je netko pred 40-ak dana rekao da ću biti na čelu HDZ-a, to mi nije bilo ni u primisli, ali odustajanjem Damira Jelića od kandidature koju je potom izrazio i ostavku, na poticaj dijela članova stranke i stranačkih kolega, te bezrezervnu podršku nacionalnog vodstva, prihvatila sam ulogu v.d. predsjednici. Na unutarstranačkim izborima na tu ću se dužnost i kandidirati, izjavila je na današnjoj pressici Nada Murganić, v.d. predsjednice županijskog HDZ-a i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski na nacionalnom nivou.

Podsjetila je da su unutarstranački izbori zaustavljeni zbog pandemije koronavirusa, nakon što su obavljeni na nacionalnom nivou, te u temeljnim ograncima, ali i odgovorila na novinarsko pitanje da, osim Jelićeve ostavke, ostavki bilo kojih drugih lokalnih HDZ-ovih čelnika nije bilo.
Veseli je što su u HDZ-u unutarstranački izbori neposredni, svi članovi mogu birati i biti birani pa, kaže, svatko će to moći učiniti i na onima za lokalne i županijsku organizaciju stranke. Žali što je Jelić dao ostavku, premda ga je i sama nastojala odgovoriti od toga, ali poštuje njegovu namjeru da se posveti doktoratu i radu s mladima; tako je karijeru počeo i vjerojatno joj se vraća.

Nije htjela otkriti koga bi voljela vidjeti kao kandidate za zamjenike županijskog predsjednika i članove ŽO HDZ-a, tek je kazala da bi se trenutno i sama teško odlučila, te da će poštivati volju članova.
– Izbori će iznjedriti i dopredsjednike i ostale članove odbora, gradskih i županijskog. Sigurna sam da neću imati problem surađivati s bilo kime, a vjerujem da neće ni sa mnom imati problem surađivati ako izaberu mene. Ako ne izaberu, bit ću i dalje odana i vrijedna članica svoje organizacije, poručila je Murganić.

Pohvalila je djelovanje i Nacionalnog i ostalih stožera civilne zaštite, podržala mjere pomoći građanima i gospodarstvu i Vladine i one lokalnih vlasti, ponašanje članova HDZ-a, ali i svih gradonačelnika i načelnika, bez obzira na stranku iz koje su, kao i građana u pridržavanju mjera sprječavanja zaraze koronavirusom. Posebno je veseli, budući da je u socijalnoj ustanovi radila većinu radnog vijeka, što su domovi za starije i nemoćne u Karlovačkoj županiji i ostale ustanove pošteđeni virusa, a nada se da će tako i ostati. Ocjenjuje da je politika naše zemlje da se sačuva svaki život ispravna, a ne onih koji govore o različitim teorijama pa i tome kako su neki životi manje vrijedni od drugih.(KAPortal)