Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

PLENKOVIĆ ‘Predsjednik Milanović možda nije dovoljno upućen. Sve dosadašnje odluke Stožera bile su političkog karaktera. Pa nije Stožer pao s Marsa’

Plenković izraz lica ist

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a otkrio o čemu je vrh stranke danas razgovarao.

  • Predstavili smo sve aktivnosti na razini Vlade i Sabora te o svemu što radimo na suzbijanju širenja koronavirusa – rekao je Plenković.
  • Ovoga četvrtka bit će održano Europsko vijeće na kojem će Hrvatska izvijestiti sve što je napravila. Posebnu zadaću dobio je ministar turizma Gari Cappelli da zajedno sa svima koji su inolvirani u ovaj sektor donese plan kako bismo mogli organizirano i planirano razgovarati s drugim državnicima i vladama o mogućnostima dolaska turista iz drugih država u Hrvatsku – kazao je.

HDZ se, objavio je Plenković, odrekao 20 posto prihoda tranše koje u drugom tromjesečju stranka treba dobiti iz državnog proračuna. Taj će se iznos proslijediti u borbu protiv koronavirusa.

Kaže da nije čuo izjavu predsjednika Zorana Milanovića kako se neke odluke sada moraju donositi na razini politike, a ne više struke.

  • Možda predsjednik nije dovoljno upućen. Sve dosadašnje odluke Stožera bile su političkog karaktera. Nije Stožer došao s Marsa, iz vakuuma. Oni su imenovani po nekoj logici iz Vladinih resora. I odluka o popuštanju mjera u četvrtak na Vladi bit će politička, a onda će ih epidemiolozi staviti u okvir – kaže premijer.

Nije htio govoriti gdje će se prvo ići u popuštanja.

  • Kada cijeli paket bude gotov, on će biti predstavljen. Mislim da je teza o kašnjenju s popuštanjem zapravo pritisak na Vladu. Velike države objavljivale su svoju viziju o popuštanju mjera na dane koji su bili najgori što se tiče mrtvih – poručuje Plenković.
  • Nismo naivini, ne brzamo u neke odluke. Ne smijemo se dovesti u situaciju da pred nekim pritiskom dovedemo do kontraefekta i brzog širenja zaraze. Imali smo izbor između zaštite života i biranja dotadašnjeg načina života. Mi smo izabrali spašavanje života – zaključuje premijer.

Anušić: Trgovine s odjećom i bijelom tehnikom mogle bi uskoro početi s radom
Potredsjednik HDZ-a Ivan Anušić je nakon sjednice Predsjednišva HDZ-a za Dnevnik N1 rekao kako se na sastanku razgovaralo o epidemiji koronavirusa te kako smanjiti negativan utjecaj na gospodarstvo i zdravlje ljudi.Zaključci su rađeni na temelju procjene gospodarstva – što treba učiniti da bi se gospodarstvo sačuvalo – rekao je Anušić.

Mi u ovom trenutku razgovaramo o funkcioniranju države – izjavio je za N1.Na sjednici se komentiralo stanje po županijama.Pekarnice bi trebale raditi od 5, 6 ujutro. Kad ljudi idu na posao su najpotrebnije. Trgovine s odjećom i bijelom tehnikom mogle bi početi s radom uskoro, ali pod određenim uvjetima – otkrio je potpredsjednik HDZ-a i dodao da se o relaksaciji mjera govori jer su se svi ponašali odgovorno.

Kaže i kako se o parlamentarniom izborima ne razgovara u ovom trenutku. (jutarnji.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Austrija će zajedno s Izraelom i Danskom proizvoditi vlastito cjepivo; Kurz: Ne želimo se isključivo oslanjati na EU

OgPortal

Neispravnost električnih instalacija je uzrok požara kuće u Sjeničaku Lasinjskom

OgPortal

Video koji je šokirao milijune: Stjuardesa ‘rastavila‘ svoje lice pa otkrila sasvim drugu ženu!

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih

OgPortal

U razvijenim zemljama raste prihvaćenost cjepiva

OgPortal

U Zagrebu u srijedu Dan žalosti zbog smrti Milana Bandića

OgPortal