Beroš: Imamo 27 novozaraženih, ukupno 1908. Preminula jedna bolesnica, u KB Dubrava

Nacionalni stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za novinare objavljuje nove informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata potvrđeno je 27 novih slučajeva zaraze, što znači da je od početka epidemije zaraženo ukupno 1908 osoba. Preminula je jedna pacijentica, rođena 1932. godine, u KB Dubrava koja je imala značajne kronične bolesti. Ukupno je dosad preminulo 48 osoba.

Na respiratoru je 18 pacijenata.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upitan je razmišlja li se o popuštanju mjera kad su prelasci granice u pitanju.

– Kao što znate, mi smo prije nekoliko dana produžili odluku o zabrani prelaženja granice, kao i sve zemlje članice Europske unije. Hrvatska će pratiti ono što se zaključi na razini Europe. Što se tiče spajanja obitelji, to je jedan od izuzetaka po kojem se granice mogu prijeći – rekao je Božinović.

Neki biskupi su tražili ukidanje zabrane vjerskih ukidanja.

– Vlada i svi resorni ministri rade na tome da se napravi fazna izlazna strategija. Kad taj posao bude dovršen, onda ćemo moći konkretno govoriti o tome. Više-manja svaka djelatnost uključuje situaciju koja se u ovim uvjetima mora tretirati po epidemiološkim mjerama – rekao je Božinović.

– Vlada je ta koja rukovodi procesom i donosi odluke od prvog dana – poručuje ministar unutarnjih poslova.

Stožer je govorio da bismo trebali imati pet do sedam dana pada broja zaraženih prije popuštanja mjera.

– Mi smo to rekli načelno. Zapravo je bitan trend. A mi imamo neko vrijeme silazni trend – rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak. (jutarnji.hr)

 

 

Facebook Comments