Aktualno OG sada Ogulin

Onečišćenja ogulinskih bisera

U ovo vrijeme koronavirusa mnogi naši sugrađani vrijeme koriste za izlazak u prirodu. Oko ogulinskih jezera Sabljaci i Bukovnik ima šetača, biciklista, motorista…Neki rado planinare  do Kleka i Stošca, bez većih okupljanja.

Jedan od njih je i Zdravko Sušanj, zaljubljenik u prirodu i planinski vodič, koji je pak neugodno iznenađen ponašanjem naših sugrađana.

Tako nam on javlja:

“Poštovani, pišem Vam u nadi da objavite članak na temu onečišćenja ogulinskih bisera: Kleka, Stošca i ostalih izletničkih destinacija u našem lijepom gradu. Naime, pošto sam planinar i jako volim planine i sve aktivnosti u vezi s njima, primjetio sam da veliki broj naših sugrađana u zadnje vrijeme posjećuje navedene destinacije, što je za svaku pohvalu! Međutim,  nikako nije za pohvalu nego bi se usudio reći da je za svaku osudu, jer ti isti sugrađani ostavljaju hrpe smeća iza sebe, kako na samim destinacijama, tako i na stazama i pristupnim putevima. Ako se tako nastavi naša lijepa priroda oko Ogulina izgledat će kao veliki divlji deponij smeća. Sad se više ne možemo pozivati na “migrante” i neke neodgovorne i nekulturne “ljude sa strane”. To radimo, nažalost, mi  Ogulinci!

S poštovanjem Planinski vodič, Zdravko Sušanj”.

Eto, nadamo se da će njegov apel uroditi plodom i da će se pojedinci odgovornije ponašati.