U posljednja 24 sata 31 novooboljela osoba, umrlo dvoje pacijenata u Splitu

Nacionalni stožer Civilne zaštite uskoro objavljuje nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su jučer zabilježena 42 slučaja zaraze koronavirusom, a to daje ukupan broj od 1950 bolesnika.

Od jučer je ozdravilo 68 osoba te se broj oporavljenih popeo na 869.

  • U protekla 24 sata imamo 31 novih bolesnika s Covidom-19, što daje ukupan broj od 1981 bolesnika – kazala je Maja Grba Bujević.
  • 28853 je testirano, a to znači da u zadnih 24 sata 1231 osobu. Prosječna dobo boljelih je 51,12 godina. Oporavljenih u RH imamo 883. U bolnici se na današnji dan nalazi 321 pacijent, a izvan bolnice 727.

Na respiratoru imamo 19 bolesnika. Preminulih imamo dvoje, oboje u KBC-u Split što ukupno čini 50 preminulih osoba od koronavirusa.

U samoizoalciji je 13390 osoba, što je manje za 270 u odnosu na jučer.

Od oboljelih, 25 je u Splitsko-dalmatinsko, 3 u Varaždinskoj, 1 u Osječko-baranjskoj i 1 Krapinsko-zagroskoj – kazala je Grba Bujević.

O domu u Koprivnici i Dicmu

  • Još nemamo rezultate briseva koji su uzeti svima. Kada ih dobijemo onda ćemo bolje znati situaciju s brojem oboljelih među štićenicima.

Tamo se dogodilo da je prvih dovje oboljelih među štićenicima su se vratili iz bolnice i donijeli koronavirus.

Situacija je jučer eskalirala, ali epidemiolozi su na terenu, uzeli su briseve svih štićenika – kazao je Krunoslav Capak.

  • Što se tiče nalaza inspekcija vezano uz situaciju u domu u Vukovarskoj, o tome ne mogu govoriti. Strpite se dok nalaz bude završen, javno objavljen ili da postavite to pitanje ministru Berošu – kazao je. (jutarnji.hr)
Facebook Comments