Aktualno Županija

Za CGO Babina gora ponovo natječaj za izvođača radova – prvi poništen zbog (pre)visokih ponuda

Taj je projekt, sa četiri pretovarne stanice, vodoopskrbom, elektroopskrbom i prometnicom, težak čak 270 milijuna kuna. Natječaj je otvoren do 10. lipnja.

Novi postupak javne nabave za izbor izvođača koji će graditi Centar za gospodarenje otpadom Babina gora objavljen je 15. travnja.

Kazala je to dožupanica Martina Furdek Hajdin, podsjetivši da se o izgradnji tog Centra govori već 15-ak godina, a realizacija je započela tek nekoliko posljednjih. Izgrađena je pristupna prometnica do lokacije budućeg Centra, a, premda su i radovi na njegovoj izgradnji već trebali početi, to se nije dogodilo – zbog poništenog natječaja za odabir izvođača.
Ovaj mjesec je objavljen novi.

– To je ponovljeni postupak jer onim koji je bio prošlu jesen, na žalost, dobivene su ponude koje su bile znatno više od procijenjene vrijednosti i odluka Kodosa u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike je bila da se nabava ipak poništi, tako da nadamo se drugoj prilici i da će u građevinskom sektoru sada objektivnije sagledati sam projekt, rekla je Furdek Hajdin.
A taj je projekt, sa četiri pretovarne stanice, vodoopskrbom, elektroopskrbom i prometnicom, težak čak 270 milijuna kuna.

– Sufinanciran je i europskim sredstvima, za što je ugovor potpisan. Mi moramo voditi računa o 10 posto vrijednosti čitavog projekta koji će platiti naši žitelji, naravno i dio Sisačko-moslavačke i Ličko-senjske županije. Mi smo u proračunu za 2020., uz ovaj rebalans i uštede osigurali 11,4 milijuna kuna, dio koji snosi Karlovačka županija kao suvlasnik Kodosa s 36,66 posto, naglasila je Furdek Hajdin.

Dodala je da, iako u samoj nabavi očekuju i pitanje mogućeg produljenja roka, trenutno je rok za otvaranje ponuda 10. lipanj. Tada bi trebao biti poznat izvođač ovog projekta, jednog od najvećih u županiji.(Kaportal)