Istra bi mogla ići sporije s relaksacijom mjera

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite rekao je da se u većoj mjeri podudaraju nacionalni i istarski plan popuštanja mjera uvedenih radi zaustavljanja širenja epidemije, ali drži da je nacionalni ambiciozniji i da bi ukidanje nekih mjera trebalo ići sporije i opreznije.

– To se primjerice odnosi na otvaranje vrtića, otvaranje galerija i muzeja, kazao je načelnik Dino Kozlevac. Stoga će, najavio je, županijski Stožer detaljno analizirati plan nacionalnog Stožera i procijeniti, odnosno donijeti odluke o tome što bi pridržavanje tog plana moglo značiti za epidemiološko stanje i dostignutu razinu sigurnosti u a Istarskoj županiji.

Podsjetio je kako je Stožer civilne zaštite Istarske županije sastavio raspored po djelatnostima i predvidjeli da se svakih deset dana, kako je rekao, “relaksiraju pojedini sektori, odnosno određeni paket mjera, tako da bi do sredine svibnja, ako situacija bude povoljna, gotovo sve uvedene mjere bile ukinute ili ublažene”.

– Sve mjere koje je predstavila Vlada u potpunosti se poklapaju s našim mjerama, no upitna nam je samo dinamika provođenja tih mjera” – poručio je Dino Kozlevac koji je još jednom pozvao građanima da se pridržavaju ključnih epidemioloških mjera, osobne higijene, zaštite i socijalne distance. (hrt.hr)

Facebook Comments